Promenad genom stan

Idag har man minsann inte gjort många knop, varit ute på promenad och sedan mest suttit vid laptopen :) Försökte komma underfund med alla stilmallar o grejjer på bloggen, men det tar sig tkr jag, inte klar än riktigt..

Men nu ska jag fixa middag, skinksås & pasta. Snart kommer Fahlén och ska väl ha fika han med :)
Ska försöka få till mitt hår också, det är inte riktigt sig självt när det är såhär kallt och torrt i luften skulle jag tro..


Mysipys

Snart dags för blåsningen på trean, så ska gå o ta mig en dusch och dra på mig mysdressen jag fick i julklapp, och dunsockorna :)

Helgen har varit helt lagom, vi har käkat god mat, varit duktiga och gått ut på promenader varje dag och fixat lite i lägenheten :) nu längtar jag redan till nästa helg, för få ska vi göra en fondvägg i sovrummet :D Det är så kul att fixa med inredning o grejjer, men tyvärr räcker inte pengarna alltid till..

Ny vecka imorgon, sista veckan på operationsavd. på djurkliniken, sen ska jag till mottagningen och lära mig att bemöta djurägare och nervösa djur på rätt sätt :) Sen blir det OP igen och sist labb och receptionen. Det kommer gå sjukt fort känner jag på mig!


20 000 jävla steg

Fötterna är svullna och röda, benen värker och magen kurrar. Stegräknaren visade 20 000 då dagen var över.

Kom hem för en stund sen efter en heldag på djurkliniken, och jag har då sällan sprungit runt så konstant under lång tid, inte ens då jag och Kakan flåsade förbi alla i Jorm på vandringen där. Maken till förbränning man kommer få efter dessa tre månader!

Bytte lite tider så jag är där 9-20 på tisdagar och är ledig fredagar istället, så jag är mkt nöjd över bytet, dock fattades det lite folk idag pga utlandsresor osv osv så det var full rulle hela dagen! Men oh så mkt man lär sig istället ;) JAG ÄLSKAR KUNSKAP <3

Det är banne mig det enda man inte kan köpa för pengar.

Nu ska jag masa mig in i badrummet och borsta tänderna, för jag orkar banne mig inte fixa käk trots att jag är så hungrig att det snurrar mer än vanligt i skallen.

NATTI

Vit söndag..

..i dubbla bemärkelser, må jag säga eftersom gårdagens groggar inte sänkte mitt välbefinnande idag inte, samt att det är alldeles vitt ute! Dimman har gjort att det har blivit jättetjock frost på träden, och det är så himla fint!

Snart ska jag masa mig ut på en promenad hade jag tänkt, Crille gick till skolan en sväng och skulle plugga inför morgondagens tenta, så har lägenheten för mig själv en stund :) Ska bara fixa en ny skiva till bilen först så man har ngt att lyssna på då man pendlar de där 14 milen t.o.r till kliniken :P

Lägger ut en låt som Rise against verkligen lyckats med, är ju inget superfan av dem direkt, men är öppen för allt så att säga ;)

Enjoy!


Det rockar hos djurkliniken!

Helt underbart, jag trivs som fisken i vattnet på kliniken och har lärt mig så otroligt mkt på bara 4 dagar! Det är bättre än jag trodde! Alla är så trevliga och snälla, och jag får göra lite av varje trots att jag "bara" är praktikant.

Packa operationspaket, vilket har gjort att jag lärt mig alla konstiga namnen på instrument, autoklavera prylar, ge lite smått assistans och observera under operationer, klippa klor, ta hand om djuren efter operationer, hjälpa till vid röntgen osv osv.

Mest tumörer/fettknölar, kastreringar/steriliseringar och tandsten/borttagning av tänder är det som gäller, men ibland kommer det några udda fall också :)
För varje dag får jag göra lite mer/svårare uppgifter, och det känns kanon :)

Hoppas nu bara att det fortsätter såhär bra så ska jag leta reda på en distriktsveterinär och lära mig lite mer om häst och jordbruksdjur. Kanske Annika har tid som är uppe i Nässom?



Pyssel

Jag är väldigt vimsig nu känner jag, har fjärilar i magen inför djurkliniken imorgon, men det ska bli bra har jasg bestämt mig för.

Sitter nu och lyssnar på lite skön musik, jag och Larsson och fixat och grejjat i vår lilla boning, städat, lagat massa mat till veckan och bytt gardiner osv osv. Så nu har vi det mysigt minsann!

Resten av grabbgänget är på väg skulle jag tippa på, och ikväll är det en kanonkul film på trean, Click med Adam Sandler bla. :D

Ska nog ta och fippla fram lite kläder o så inför imorgon, undrar vart pjucken som jag ska ha som inneskor är nånstans?


Så mycket tid och så lite att göra, fast tvärtom.

Tiden bara rinner iväg från mig, och jag har tamejfan inte hunnit med nånting under de här tre veckorna jag varit hemma! Vet inte riktigt vad det är, jag som skulle träffa så många och ha göra så mkt, men efter att jag jobbat klart alla mina pass så var jag så trött och grinig så jag har mest sovit och varit inomhus.

Imorgon ska jag packa det sista och fixa lite med BMWn så den är klar för start inför fredagens road trip till Söderhamn-nånstans. Där ska jag festa järnet med lite skogsmästare innan vi drar vidare till Skinnsberg på lördag då.

Söndag blir det fullt ös att laga lite lunchlådor så jag har det färdigt till praktiken på måndag, nu börjar det pirra lite, har inte fått alla papper klara heller så nu vet jag inte alls hur det blir detta..Men det löser sig.


Kallt

Jippie, när man väl tänkte hitta på något idag efter allt jobbande under jul/nyår, så är det bara bajsväder ute, jag som ville åka till Norrfällsviken och fota lite, och ta med min favoritkarl Larsson, samt den självklara fikaväskan!

Men, men..får väl vänta några dagar tills det är soligt och fint istället.

Till helgen bär det av till Skinnskatteberg igen, förhoppningsvis stannar vi till i Bollsnäs och festar loss med pojkarna där först!

Om ganska precis en vecka ska 3-månaders praktikten på Västerås Djurklinik börja, och jag är skitnervös, antingen kommer jag vantrivas så hemskt med alla sjuka/skadade djur, eller så kommer jag bli nån slags springpojke, utnyttjad och utsatt.
Skämt åsido, men jag måste tänka ut alla möjliga scenarion så jag inte blir överraskad ;)

Ha det gött, snart blir det varm choklad och lite frågespel framför brasan i Sollefteå!


Souci får symbolisera hur
jag egentligen vill ha det
årstidsmässigt just nu


RSS 2.0